Домаћа супа са кнедлама од гриза добар је избор за предјело током целе године. Међутим, нису сви вешти у припреми укусних кнедли. Међутим, овај једноставан рецепт ће радити и за оне који нису баш вешти у припреми домаћих супа.

Наиме, пре него што га припремите, важно је да знате неколико трикова који ће помоћи да се ваше кнедле не распадну и остану мекане. Када је у питању њихов укус, текстура смеше је кључна. Не треба претерати, али ни смањити количину гриза.
Осим тога, важно је и како их додајете у супу јер температура игра важну улогу у припреми.
Састојци:
- једно јаје
- осам равних кашика пшеничног гриза
- четири кашике сунцокретовог уља
- прстохват соли
Припрема:
За почетак умутите јаје са прстохватом соли, па додајте четири кашике уља и поново умутите. Затим постепено додајте осам кашика пшеничног гриза и мешајте док не добијете једноличну смесу.
Смеша треба да одстоји неколико минута да се згусне. У међувремену загрејте супу до лаганог кључања. Дакле, супа не сме да прокључа.
Уроните кашичицу у супу, издубите мале количине смесе и лагано их убаците у супу. Пре сваке кнедле обавезно умочите кашику, како би се лакше одвајале од кашике. Такође, пазите на количину смесе коју додајете јер ће гриз током кувања набубрити.
Кнедле у супи треба кувати на тихој ватри око пет минута, па угасити ватру, поклопити шерпу и оставити неколико минута. Тако ће кнедле остати мекше и прозрачније.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.