Ако тражите укусан оброк који се може припремити за мање од пола сата, паста у болоњезе сосу је прави избор. Овај класик комбинује богате укусе меса, парадајза и зачина – све уз минималан напор.

Фино млевено месо динстано са луком и парадајзом је основа овог јела, док тестенина направљена од висококвалитетне пшенице задржава облик и касније упија богати сос. Кључ су добро избалансирани зачини који додају дубину и укус.
Састојци:
- 400 г тестенине
- 300 г млевеног меса
- 1 главица црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г свежег парадајза
- 0,4 л парадајз пиреа
- 1 кашика концентрата парадајза
- 2 кашичице соли
- 1 кашика путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика мешавине зачина
- ½ кашичице бибера
- 1 кашика сушеног босиљка
- 1 кашичица сушеног оригана
- 2 кашике свежег першуна
Припрема:
Скувајте тестенину у сланој води. Пропржите сецкани црвени и бели лук на путеру и маслиновом уљу. Додајте ољуштене и исецкане свеже парадајзе.
Затим додајте млевено месо, со, бибер и додајте мешавину зачина. Када месо порумени, сипајте сос, додајте суве зачине и сецкани свежи першун.
По жељи, додајте мало скробне воде у којој се кувала тестенина. Све добро промешајте да се састојци сједине.
У добијени сос додајте кувану пасту, промешајте и послужите. Украсите свежим зачинским биљем. По жељи поспите ренданим сиром.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.