Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Класик који све генерације воле

Ако тражите укусан оброк који се може припремити за мање од пола сата, паста у болоњезе сосу је прави избор. Овај класик комбинује богате укусе меса, парадајза и зачина – све уз минималан напор.
Фото: Pixabay/ Ben_Kerckx

Фино млевено месо динстано са луком и парадајзом је основа овог јела, док тестенина направљена од висококвалитетне пшенице задржава облик и касније упија богати сос. Кључ су добро избалансирани зачини који додају дубину и укус.

Састојци:
  • 400 г тестенине
  • 300 г млевеног меса
  • 1 главица црвеног лука
  • 2 чена белог лука
  • 100 г свежег парадајза
  • 0,4 л парадајз пиреа
  • 1 кашика концентрата парадајза
  • 2 кашичице соли
  • 1 кашика путера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика мешавине зачина
  • ½ кашичице бибера
  • 1 кашика сушеног босиљка
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 2 кашике свежег першуна
Припрема:

Скувајте тестенину у сланој води. Пропржите сецкани црвени и бели лук на путеру и маслиновом уљу. Додајте ољуштене и исецкане свеже парадајзе.

Затим додајте млевено месо, со, бибер и додајте мешавину зачина. Када месо порумени, сипајте сос, додајте суве зачине и сецкани свежи першун.

По жељи, додајте мало скробне воде у којој се кувала тестенина. Све добро промешајте да се састојци сједине.

У добијени сос додајте кувану пасту, промешајте и послужите. Украсите свежим зачинским биљем. По жељи поспите ренданим сиром.

Пријатно!

Ово су најздравије смрзнуте намирнице

Преузмите андроид апликацију.