Ако сте љубитељ слатких, орашастих и кремастих намаза, медени путер од кикирикија је права ствар за вас.

Са само неколико састојака можете сами направити домаћи путер од кикирикија који ће обогатити сваки оброк, било да га намажете на тост, додате у смоотхие или конзумирате на неки други начин, наводи клик.
Састојци:
- шест шољица печеног кикирикија
- четвртина шоље меда
- четвртина шоље кокосовог уља или било ког другог биљног уља по вашем избору
Припрема:
Ставите кикирики у блендер и исецкајте док се ситно не исецка. Након тога додајте мед у блендер. Наставите да сецкате док се кикирики не сједини са медом и док смеша не постане глатка и кремаста.
Затим додајте кокосово уље. Ако је смеса прегуста, слободно додајте још мало уља док не постигнете жељену густоћу.
Када добијете компактну и кремасту масу, пребаците путер од кикирикија и мед у теглу или другу посуду за складиштење.
Кикирики путер са медом можете чувати до четири недеље, под условом да га држите на хладном и сувом месту. Намаз можете ставити и у стаклену теглу и чувати у замрзивачу до шест месеци.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.