Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кифлице од лиснатог теста са млевеним месом

Неодољиви залогаји стижу на трпезу за мање од сат времена.
Фото: Pixabay/HardyKlossek
Састојци:
  • 2 чена белог лука
  • 1 стабљика целера
  • 150 грама сланине
  • 500 грама млевеног свињског меса
  • 40 грама презла
  • 1 јаје
  • 1/2 кашичице соли
  • бибер
  •  2 и по листа смрзнутог лиснатог теста
  • 1 јаје
  • кечап или парадајз сос
Припрема:

Лиснато тесто оставити да се одмрзне. Поврће ситно исецкати. У тигању загрејте уље и пропржите лук и целер. Извадите из тигања и додајте ситно исецкану сланину и кратко пропржите. Додајте сецкани бели лук и пржите док не замирише. Пребаците смешу у посуду и оставите да се охлади 10 минута. Затим додајте преостале састојке за фил и мешајте рукама. Умутите јаје. Сваки лист теста преполовите тако да добијете пет листова (25 цм к 12,5 цм). Ставите први лист дугом страном испред себе, а затим кухињском четком премажите дужи крај од себе умућеним јајетом. Одвојите петину месне смесе и ставите у средину теста, па равномерно распоредите тако да горња и доња ивица остану празне. Тесто разваљајте и исеците на мање комаде (око 4) и поновите поступак са осталим листовима и смесом. Процес пуњења и савијања можете проверити у видеу испод рецепта. Раширите кифлице на два листа обложена папиром за печење, премажите јајетом и пеците на 180 степени 30-35 минута, односно док тесто не потамни. После 20 минута промените положај плеха за печење. Оставите да се мало охлади и послужите уз парадајз сос или кечап.

Пријатно!

Zašto je dobar batat? Slatki krompir koji može mnogo da nam pruži

Преузмите андроид апликацију.