Неодољиви залогаји стижу на трпезу за мање од сат времена.
Састојци:
- 2 чена белог лука
- 1 стабљика целера
- 150 грама сланине
- 500 грама млевеног свињског меса
- 40 грама презла
- 1 јаје
- 1/2 кашичице соли
- бибер
- 2 и по листа смрзнутог лиснатог теста
- 1 јаје
- кечап или парадајз сос
Припрема:
Лиснато тесто оставити да се одмрзне. Поврће ситно исецкати. У тигању загрејте уље и пропржите лук и целер. Извадите из тигања и додајте ситно исецкану сланину и кратко пропржите. Додајте сецкани бели лук и пржите док не замирише. Пребаците смешу у посуду и оставите да се охлади 10 минута. Затим додајте преостале састојке за фил и мешајте рукама. Умутите јаје. Сваки лист теста преполовите тако да добијете пет листова (25 цм к 12,5 цм). Ставите први лист дугом страном испред себе, а затим кухињском четком премажите дужи крај од себе умућеним јајетом. Одвојите петину месне смесе и ставите у средину теста, па равномерно распоредите тако да горња и доња ивица остану празне. Тесто разваљајте и исеците на мање комаде (око 4) и поновите поступак са осталим листовима и смесом. Процес пуњења и савијања можете проверити у видеу испод рецепта. Раширите кифлице на два листа обложена папиром за печење, премажите јајетом и пеците на 180 степени 30-35 минута, односно док тесто не потамни. После 20 минута промените положај плеха за печење. Оставите да се мало охлади и послужите уз парадајз сос или кечап.
Пријатно!
Zašto je dobar batat? Slatki krompir koji može mnogo da nam pruži
Преузмите андроид апликацију.