Ако сте међу онима који се придржавају правила кетогене дијете, онда би вас могао занимати рецепт за ову салату. Кетогена или кето дијета је посебан начин исхране који подразумева драстично смањен унос угљених хидрата и повећан унос масти и адекватан унос протеина.
Састојци:
- 1 мали пилећи филе
- пола авокада
- 1 јаје
- 1 парадајз
- шака зелене салате
- 50 грама свежег козјег сира
- мало лука (опционо)
- уље, сирће
- со
- бибер
Припрема:
Скувајте јаје. Пеците пилећи одрезак на грил тигању или обичном тигању. Зелену салату, парадајз и авокадо оперите и исеците на мање комаде. Печену пилетину исеците на тракице. Огулите јаје и исеците га на кришке. Исецкајте мало лука, а ако вам се не свиђа, изоставите га из рецепта. Ставите све састојке у посуду. Зачините уљем, сирћетом, сољу и бибером. На крају у салату додајте козји сир.
Пријатно!
Ljuštiti, četkati ili prati? Profesionalni kuvari razbijaju mit o pripremi pečuraka
Преузмите андроид апликацију.