Често идемо у посластичарницу по кестен пире, тражимо најбољи и ко га најбоље спрема, а понекад једноставно потражите рецепт и покушате да га направите. Домаће верзије кестен пиреа су убедљиво најбоље, а кључ целе приче је да га овако можемо јести у неограниченим количинама! Основни рецепт је неочекивано једноставан и нема разлога да га не испробате. Додајте мало шлага и уживајте у неодољивом десерту.

Састојци:
- 350 грама кестена (печених и ољуштених)
-
1 и по шоља воде
-
100 грама шећера
-
екстракт ваниле или семенке ваниле
Припрема:
Пеците кестене у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута. Огулите их и ставите у шерпу са водом, шећером и ванилијом. Кувајте, мешајући, око 25 минута. Све измиксајте у блендеру и чувајте у тегли у фрижидеру. Или једите одмах, али немојте јести све. Сервирајте са шлагом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.