Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кестен пире

Са доласком јесени долазе и јесењи плодови. Један од ових плодова је и кестен од којег се може направити неколико различитих јела, а овога пута доносимо вам рецепт за десерт од кестена, кестен пире.
Фото: Pixabay/deluxtrade
Састојци:
  • 1 килограм кестена
  • 0,5 литара млека
  • 1 ванилин шећер
  • 20 грама смеђег шећера
  • 25 милилитара рума
  • слатка павлака
Припрема:

Кестене прво кувајте у води око пола сата, а затим их огулите након кувања. Најбоље их је огулити док су практично вруће, па их држите поклопљене да би дуже биле топле. Од ољуштених кестена направите пире у шерпи, јер ће вам бити потребни за даље кување. У шерпу са кестен пиреом ставите млеко, шећер и рум и кувајте док се све не сједини и кестен пире упије млеко. Непрекидно мешајте, а ако вам се смеса учини претврда додајте још млека, ако је сувише ретка потребно је да кува дуже. Када кестени упију сву течност треба да се направи довољно густа смеса коју процедите кроз машину да бисте добили онај класични, препознатљиви облик кестен пиреа. Оставите да се охлади у фрижидеру. Ако не волите кестен пире јер вам није довољно сладак, једноставно додајте још шећера у смесу у једноставној припреми код куће. Уз то послужите кестен пире са шлагом, који можете додати колико желите.

Пријатно!

Kako nas trgovci „namame“ da potrošimo više novca?

Преузмите андроид апликацију.