Ево рецепта за хрскаве кексиће са домаћим џемом од кајсија.

Састојци:
- 1 килограм јаког брашна
- 2 јаја
- 1 чаша шећера
- нарендана кора једног лимуна
- 1 чаша масти
- 1 ванилин шећер
- 1 прашак за пециво
- 100 милилитра млека
- домаћи џем од кајсије
- шећер у праху
Припрема:
У једној посуди добро измешајте маст са шећером у праху и мало лимунове корице. Постепено додајте брашно, и остале састојке мешајте, а на крају руком умесите. Разваљајте тесто и калупом жељеног облика исеците кексе. Пећи у већем плеху обложеном папиром за печење у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута. Када се охладе напуните их џемом и направите по два бисквита. На крају посути шећером у праху.
Пријатно!
Znate li koja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?
Преузмите андроид апликацију.