Ако волите карбонару, можда ће вам се допасти и једноставан рецепт испод. У питању је печени кромпир од карбонаре који је готов за трен ока, а укус је чиста фантазија.
Састојци:
- 1 кг кромпира
- 500 мл креме за кување
- 1 јаје
- 150 г пармезана
- 150 г панцете
- со
- бибер
Припрема:
Кромпир скувајте у љусци. У чинији помешајте јаје, павлаку за кување, пармезан и зачине, а панцету исеците на ситне коцкице.
Кромпир ољуштите и исецкајте на колутове и поређајте у посуду намазану путером која може да иде у рерну. Преко кромпира распоредите коцкице панцете и све прелијте крем мешавином. Пеците око 35 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Послужите топло или хладно уз омиљену салату.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.