Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Карамел кокице

Нема ко не воли кокице, посебно ако су ту да додатно улепшају филмско вече. Позовите пријатеље и импресионирајте их овом ултимативном слано-слатком комбинацијом кокица и карамела.
Фото: Pexels/mikhail-nilo
Састојци:
  • ⅓ шоље кукуруза кокичара
  • ¼ шоље биљног уља
За карамел:
  • 7 кашичица путера
  • 1 шоља браон шећера
  • ½ шоље кукурузног сирупа
  • ½ кашичице соли
  • ½ кашичице соде бикарбоне
Припрема:

Загрејте уље у великој шерпи, на средње јакој ватри. Убаците пар зрна кукуруза, па кад крену да пуцају склоните шерпу са ватре, убаците остатак кукуруза кокичара, поклопите шерпу, протресите, и вратите на ринглу. Мало смањите температуру, а све време благо дрмајте шерпу како би се све кокице искокале. Када звук пуцкања нестане значи да су готове, те склоните шерпу са шпорета.
У плиткој шерпици истопите путер на средње јакој ватри. Додајте шећер, кукурузни сируп, и со. Промешајте силиконском шпатулом, и оставите да се крчка 4 минута, али за то време никако више не мешајте. Склоните шерпицу са рингле, убаците соду бикарбону, те промешајте. Карамел ће нагло порасти у волумену, па га одмах прелијте преко кокица. Мешајте док карамел не обухвати кокице, охлади се, и стврдне.
Распоредите кокице на два плеха. Пеците их 45 минута у претходно загрејаној рерни на 110 степени, мешајући на сваких 10 минута.  Извадите из рерне, промешате и вратите у рерну. У први мах ће се карамел опет истопити, али то ће додатно и равномерно прекрити све кокице. Током даљег печења карамел ће се опет стврднути. Пошто карамел-кокице буду готове, оставите да се охладе, а затим их раздвојите у комадиће, и послужите.

Пријатно!

Evo zašto treba da jedete bademe svaki dan

Преузмите андроид апликацију.