Полако се приближава празнично време, а мали колачи су неизоставан украс славске трпезе.
Састојци:
- 280 грама шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 80 милилитара воде
- 200 грама путера
- 1 кашичица млевеног цимет
- 200 грама млека у праху
- 70 грама какао праха
- 150 грама млевеног кекса
Припрема:
Помешајте шећер, ванилин шећер и воду у шерпи. Ставите да се кува. Од тренутка кључања кувати три до четири минута на нижој температури уз повремено мешање (шећер треба да се раствори). Склонити са шпорета, па додати млевени цимет и путер исечен на ситно. Мешајте док се сви састојци не сједине. У чинији помешајте какао прах и млеко у праху, па сједините са претходно припремљеном смесом. Оставити да се охлади (десетак минута), па додати млевени кекс и измешати. Тепсију обложите папиром за печење, сипајте смесу, добро поравнајте и ставите у фрижидер на неколико сати. Поспите мешавином какао праха и цимета. Исеците на коцкице и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.