Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: „Изливача“ са тиквицама и сиром

Изливача, разљевуша, разљевак… Иза ових назива крије се једноставно старинско јело које се брзо спрема и још брже једе. Нема ништа боље од рецепата који захтевају само да помешате све састојке, сипате у калуп и ставите у рерну. Управо такав је и овај рецепт од тиквица и сира, који можете прочитати у наставку.
Фото: Pixabay/Laulalicious
Састојци:
  • 2 тиквице средње величине
  • 2 јаја
  • 100 грама рендане гауде
  • 200 милилитара павлаке
  • 10о грама оштрог брашна
  • 3 супене кашике кукурузног брашна
  • со и бибер
  • мало масти 
Припрема:

Тиквице оперите, ољуштите и нарендајте. Ако имате домаће неољуштене тиквице, не морате да гулите кожу. Када их изрендате, мало посолите и оставите да се оцеде. Затим их оцедите. Умешати јаја, па павлаку и сир и на крају додати брашно. Посолите по свом укусу. Подмазати калуп за печење и посути брашном. Припремљену смесу сипајте у калуп и ставите у рерну загрејану на 180 степени Целзијуса. Пеците између 30 и 40 минута, у зависности од снаге рерне, док површина не поприми златножуту боју и док се пита не одвоји од калупа.

Пријатно!

Kvakvu energiju privlači bosiljak prema feng šui stručnjacima

Преузмите андроид апликацију.