Изливача, разљевуша, разљевак… Иза ових назива крије се једноставно старинско јело које се брзо спрема и још брже једе. Нема ништа боље од рецепата који захтевају само да помешате све састојке, сипате у калуп и ставите у рерну. Управо такав је и овај рецепт од тиквица и сира, који можете прочитати у наставку.

Састојци:
- 2 тиквице средње величине
- 2 јаја
- 100 грама рендане гауде
- 200 милилитара павлаке
- 10о грама оштрог брашна
- 3 супене кашике кукурузног брашна
- со и бибер
- мало масти
Припрема:
Тиквице оперите, ољуштите и нарендајте. Ако имате домаће неољуштене тиквице, не морате да гулите кожу. Када их изрендате, мало посолите и оставите да се оцеде. Затим их оцедите. Умешати јаја, па павлаку и сир и на крају додати брашно. Посолите по свом укусу. Подмазати калуп за печење и посути брашном. Припремљену смесу сипајте у калуп и ставите у рерну загрејану на 180 степени Целзијуса. Пеците између 30 и 40 минута, у зависности од снаге рерне, док површина не поприми златножуту боју и док се пита не одвоји од калупа.
Пријатно!
Kvakvu energiju privlači bosiljak prema feng šui stručnjacima
Преузмите андроид апликацију.