Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Индијски хлеб „Нан“

Индијски танак хлеб, веома укусан и једноставан за припрему.
Фото: Pixabay/timokefoto
Састојци:
  • 250 грама брашна
  • 2 кашичице шећера
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 110 -130 милилитара млека
  • уље
  • 15 грама путера
  • 1-2 кашике коријандера
Припрема:

У једну посуду просијте брашно, додајте шећер, со и прашак за пециво. У другој посуди помешати млеко са уљем па у средину додати брашно, па полако мешати од средине до крајева. Месите тесто неколико минута, додајући брашно ако тесто постане лепљиво. Ставите тесто у науљену тепсију, покријте крпом и оставите 10 до 15 минута. Затим поделите тесто на четири дела. Сваки део премажите руком на око центиметар до два дебљине, поспите коријандером и мало утисните у тесто. Пећи у тигању на мало уља, три минута, са обе стране.

Пријатно!

Trik koji će stari hleb ponovo učiniti svežim

Преузмите андроид апликацију.