Шарено јело од јаја и поврћа пореклом је из Туниса, једе се и као доручак у многим деловима северне Африке и Блиског истока и веома се лако припрема.

Састојци:
- 1 велики сецкани црни лук
- 1 до 2 зелене паприке
- 1 црвена паприка
- 2 сецкана чена белог лука
- 6 пелат или обичних парадајза средње величине
- пола шоље парадајз пиреа
- 4 – 6 јаја
- со
- бибер
- кумин
- чили
- кајенска паприка
- црвена паприка у праху
- свеж першун
- маслиново уље
Припрема:
На мало маслиновог уља у великом тигању продинстајте лук, бибер и бели лук и зачините их сољу, црвеном паприком, кимом и млевеном паприком. Динстајте поврће око пет минута док поврће не омекша, па додајте парадајз исечен на коцкице и пасату. Оставите парадајз да проври, па га поклопите и кувајте око 15 минута. Затим их расклопите и кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Када је сос готов, задњом страном кашике направите рупе у сосу у које разбијате јаја. Покријте тигањ и оставите да се јаја крчкају у сосу на средње лаганој ватри док се јаја добро не скувају, односно док беланце потпуно не побеле. Жуманце треба да буде мекано и текуће.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.