Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хрскави помфрит који можете јести чак и на дијети

Помфрит је многима омиљена ужина, али их једемо релативно ретко јер су веома масни и садрже много празних калорија. Зато се на интернету стварају генијални рецепти за здравије варијанте, а у наставку вам доносимо један који нас је заиста одушевио. Ово су штапићи паленте који се тако добро слажу са вашим омиљеним сосом. Праве се брзо и лако, мекане су изнутра, а кора им је савршено хрскава, а главна предност им је то што у њима можете уживати без имало гриже савести.
Фото: Pixabay/hansbenn
Састојци:
  • 150 грама паленте
  • 400 мл воде
  • 100 грама пармезана
  • 20 грама путера
  • опционо биље
  • со
  • маслиново уље
Припрема:

Скувати паленту. У чинију сипајте воду, додајте путер и посолите и сачекајте да проври. У кључалу воду полако додавати паленту уз стално мешање пјењачом да се не би створиле грудвице. У готову паленту додајте пармезан и по жељи зачинско биље, рузмарин добро ће се сложити. Врућу паленту сипајте у четвртасту посуду и оставите у фрижидеру или замрзивачу неколико сати. Када се палента потпуно стврдне, исећи је на штапиће величине помфрита. Ређати у плех обложен папиром за печење, премазати маслиновим уљем и пећи 15 минута са једне и 15 минута са друге стране на 220 степени. Послужите уз омиљени сос.

Савет:

Лажни помфрит од паленте ће такође испасти сјајан у фритези на врући ваздух. Можете га послужити уз стандардне сосове, а ако баш пазите на исхрану, припремите лагани сос од грчког јогурта. У грчки јогурт додајте кап маслиновог уља, со, бибер, сок од пола лимуна и власац.

Пријатно!

Biljne namirnice izuzetno bogate proteinima

Преузмите андроид апликацију.