Савршено печени кромпир је хрскав споља и мекан изнутра. Уз то, мора бити добро зачињен.
Састојци:
- 1 килограм ољуштеног кромпира
- 150 грама ренданог моцарела сира
- 30 милилитара биљног уља
- 1 кашика меда
- 1 кашичица белог лука у праху
- ½ кашичице димљене паприке у праху
- ½ кашичице чили праха
- со
- свеж першун
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на дебље колутове приближно исте величине. Кромпир прелијте уљем и медом и додајте со, чили у праху, бели лук и димљену паприку. Све добро измешати. Пребаците кромпир у плех и ставите у загрејану рерну на 200 степени Целзијуса 20 минута. Након истека времена, окрените кромпир на другу страну и пеците још 20 минута. Када је кромпир печен и хрскав, поспите га још ренданим сиром и вратите у рерну на 5 до 10 минута док се моцарела не отопи. Послужите топло са мало сецканог свежег першуна.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.