Ове ћуфтице су уобичајено мезе у Холандији, служе се у баровима уз пиво, уз које се фантастично иду.
Састојци:
- 3 кашике путера
- 100 грама црног лука
- 100 грама печурака
- 200 грама млевене говедине
- 40 грама брашна
- 250 милилитара млека
- 400 грама кромпира
- 2 кашичице мушкатног орашчића
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица белог бибера
- 1/2 кашичице шећера
- 40 грама сира (чедар)
- уље за пржење
- 2 шоље презле
- 3 јаја
За сос:
- 2 кашике мајонеза
- 2 кашике чили соса по вашем избору
Припрема:
Кромпир скувајте и изгњечите у пире. Растопите путер у тигању на средњој ватри. Динстајте сецкани лук док не постане провидан. Додати ситно исецкане (или грубо измешане) печурке и пржити их док не порумене. Затим додајте млевену говедину и пржите док не престане да буде ружичаста. Додајте брашно и мешајте док се смеса не сједини. Полако сипајте млеко и наставите да мешате док сос не постане густ и гладак. Додајте пире кромпир, мушкатни орашчић, со, бибер, шећер и рендани чедар. Добро промешајте и кувајте док се сос не редуцира. Искључите ватру и оставите на страну.
Обликујте куглице:
Узмите кашику смесе и обликујте куглу. Уваљајте у презле, затим јаја која сте претходно умутили виљушком и на крају уваљајте у мрвице. Загрејте уље и пржите куглице у загрејаном уљу док не порумене и не постану хрскаве. Оцедите их на решетки. Послужите уз мајонез и чили сос.
Пријатно!
Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?
Преузмите андроид апликацију.