Припремите другачији хлеб и осетите сјајну комбинацију кромпира и рузмарина.
Састојци:
- 600 грама пшеничног брашна
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 600 милилитара млаћенице ( Млаћеница је млеко које остаје након млаћења, односно израде путера и укусом је најсличнија јогурту, а мање је густа од павлаке)
- 1 кромпир
- рузмарин
Припрема:
У чинију просејите брашно, соду бикарбону и со и направите рупу у средини. Додајте млаћеницу и замесите тесто. Месите на побрашњеној површини минут, два. Обликујте хлеб и ставите га у плех обложен папиром за печење. На свака три центиметра направите дијагоналне резове на хлебу и у њих утисните кришке кромпира и листове рузмарина. Пеците 35-45 минута на 190 степени док хлеб не порумени.
Пријатно!
Ne volite podgrejanu picu? Ovom metodom biće kao sveže pečena
Преузмите андроид апликацију.