Рецепт који ћете сигурно поновити.
Састојци:
- 420 грама пшеничног брашна
- 400 млаке млаке воде
- 2 кашичице морске соли
- 2 кашичице инстант квасца у праху
Припрема:
У великој чинији помешајте суве састојке: брашно, морску со и инстант квасац.
Сипајте топлу воду у брашно и мешајте састојке док се не сједине. Тесто ће бити влажно.
Покријте тесто памучном крпом и оставите да се диже око два сата.
Када ово време истекне, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса и ставите унутра покривену тепсију од ливеног гвожђа.
Побрашните велики комад папира за печење и пребаците тесто на њега. Обликујте лопту. Горњи део теста исеците ножем на пар места.
Тесто са папиром ставите у загрејану посуду и поклопљено ставите у рерну на 35 минута. Затим отворите поклопац и пеците хлеб још 10 минута док кора не добије лепу златно браон боју.
Пустите да се хлеб потпуно охлади или најмање 30 минута пре резања.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.