Лето је коначно стигло, а са њим и високе температуре које понекад нисмо сигурни да ли смо чекали. Због тога су укусни и истовремено освежавајући рецепти веома тражени, а пожељно је и да буду што једноставнији.
Састојци:
- 1 средњи лук
- 1 кашика маслиновог уља
- 1/2 кашичице соли
- 4 средње тиквице
- 3 до 4 шоље темељца од поврћа (можете користити воду ако је немате)
- 1/2 шоље павлаке или јогурта
- бибер
Припрема:
Тиквице исеците на коцкице средње величине, а лук ситно исецкајте. Загрејте средњу шерпу на средње јакој ватри и додајте уље, лук и со. Пржите лук, повремено мешајући, док не постане провидан и мекан, око 5 минута. Додајте тиквице на лук и подлијте темељцем или водом. Појачајте до кључања, затим смањите и кувајте док тиквице не омекшају, око 15 минута. Након што су тиквице скуване, угасите шпорет и можете га одмах изблендати штапним блендером или оставити да се мало прохлади ако желите да будете сигурни да се нећете изгорети. Пребаците супу у чинију или посуду која се може затворити, поклопите и оставите у фрижидеру најмање један сат. Украсите по жељи са још кајмака или јогурта и свежим босиљком, руколом и тостираним коцкицама хлеба или фета сиром.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.