Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хладна супа од цвекле

Ова хладна супа од цвекле није само визуелна чаролија, већ и савршен летњи залогај који освежава, храни и осваја на прву кашику.
Фото: Pixabay/ RitaE

 

Састојци:
  •  2 цвекле
  •   2 свежа краставца
  • 4 јајета
  • 1 веза младог лука
  • 1 веза мирођије
  • 0,5–1 кашичица шећера
  • 1–1,5 кашичица соли (по укусу)
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 2 кашике јабуковог сирћета
  • 1–2 кашичице сенфа (по укусу)
  • 0,7–1 л обичне или благо газиране воде
Припрема:

Хладна супа са цвеклом је освежавајуће јело савршено за топле летње дане — лагана, здрава и препуна боја и укуса. Цвекла јој даје богату арому и дивну боју, док краставац, млади лук и мирођија уносе свежину и хрскавост. Најбоље се служи добро расхлађена, као предјело или лагани оброк.

Скувајте јаја и оставите да се охладе. Исеците их на ситно. Цвеклу ољуштите и скувајте у кори (или испеците у рерни), па је изрендајте када се охлади. Краставце ољуштите и ситно исецкајте или изрендајте. Исецкајте млади лук и мирођију што ситније.

У великој чинији сједините цвеклу, краставац, јаја, лук и мирођију. Додајте со, шећер, лимунов сок, сирће и сенф. Налијте воду (по жељеној густини), промешајте и оставите да се добро расхлади у фрижидеру пре служења.

Пријатно!

Ако желите да направите најтање и најмекше палачинке до сада, урадите ово са смесом

Преузмите андроид апликацију.