Ова хладна супа од цвекле није само визуелна чаролија, већ и савршен летњи залогај који освежава, храни и осваја на прву кашику.

Састојци:
- 2 цвекле
- 2 свежа краставца
- 4 јајета
- 1 веза младог лука
- 1 веза мирођије
- 0,5–1 кашичица шећера
- 1–1,5 кашичица соли (по укусу)
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1–2 кашичице сенфа (по укусу)
- 0,7–1 л обичне или благо газиране воде
Припрема:
Хладна супа са цвеклом је освежавајуће јело савршено за топле летње дане — лагана, здрава и препуна боја и укуса. Цвекла јој даје богату арому и дивну боју, док краставац, млади лук и мирођија уносе свежину и хрскавост. Најбоље се служи добро расхлађена, као предјело или лагани оброк.
Скувајте јаја и оставите да се охладе. Исеците их на ситно. Цвеклу ољуштите и скувајте у кори (или испеците у рерни), па је изрендајте када се охлади. Краставце ољуштите и ситно исецкајте или изрендајте. Исецкајте млади лук и мирођију што ситније.
У великој чинији сједините цвеклу, краставац, јаја, лук и мирођију. Додајте со, шећер, лимунов сок, сирће и сенф. Налијте воду (по жељеној густини), промешајте и оставите да се добро расхлади у фрижидеру пре служења.
Пријатно!
Ако желите да направите најтање и најмекше палачинке до сада, урадите ово са смесом
Преузмите андроид апликацију.