Гибаница се лако припрема и готово је немогуће да не успе.
Састојци:
- 600 грама дебелих кора
- 500 грама сланог сира у кришкама
- 150 грама кајмака
- чаша јогурта
- 5 јаја
- чаша киселе воде
- 2 кафене кашичице соли
- 1 децилитар уља
- 1 прашак за пециво
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Умутите јаја и додајте им кајмак, виљушком иситњен сир, јогурт, киселу воду и прашак за пециво.
Кад се све добро сједини, посолите и пробајте, можда треба досолити (зависи од сланоће сира). Маса треба да буде добро слана.
Узмите дубоку тепсију поуљите јој дно и прекријте га кором, намажите кору уљем па ставите још једну кору, па и њу поспите уљем. Две коре оставите да прекријете гибаницу, а остале коре исеците на четири дела и сваки део намочите у фил. Згужване их ређајте једну до друге у тепсију. Оставите две-три кашике фила за премазивање гибанице. Двема корама које сте оставили прекријте гибаницу, поуљите сваку, а горњу премажите са две-три супене кашике фила. Чим ставите гибаницу да се пече, смањите температуру на 180 степени и пеците док не порумени. Ако нисте сигурни да ли је печена, прободите је чачкалицом. Ако на њој не остаје траг кад је извадите, значи да је гибаница печена.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.