Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Галете- вафле

Вафлe су идеалан одабир за све љубитеље слатког доручка, али су подједнако добар одабир и за дезерт. Оно што вафле чини тако популарном посластицом је могућност најразличитијих прелива, па свако може направити дезерт по своме укусу.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 200 грама глатког брашна
  • прашак за пециво
  • прстохват соли
  • 2 јајета
  • 3 кашике шећера
  • 200 милилитара млека
  • 60 грама отопљеног маргарина
  • арома ваниле
Припрема:

Умутити прво беланца са шећером док се не добије снег, затим додавати жуманце по жуманце. Онда додавати отопљени маргарин, млеко, брашно, со, прашак за пециво и арому ваниле.

Загрејати науљен калуп и када је добро угрејан, сипати 2-3 кашике теста у калуп или мањом кутлачом. Пећи док се не упали светло на апарату или док не порумени. Када је печено, тесто се само одваја од калупа.

Савети и предлози:

Чувајте галете у пластичној или стакленој кутији са поклопцем и тако ће вам дуже остати свеже.
Можете их комбиновати са свежим или сувим воћем, џемом, слатком павлаком, кремовима, еурокремом или орашастим плодовима.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.