Вафлe су идеалан одабир за све љубитеље слатког доручка, али су подједнако добар одабир и за дезерт. Оно што вафле чини тако популарном посластицом је могућност најразличитијих прелива, па свако може направити дезерт по своме укусу.
Састојци:
- 200 грама глатког брашна
- прашак за пециво
- прстохват соли
- 2 јајета
- 3 кашике шећера
- 200 милилитара млека
- 60 грама отопљеног маргарина
- арома ваниле
Припрема:
Умутити прво беланца са шећером док се не добије снег, затим додавати жуманце по жуманце. Онда додавати отопљени маргарин, млеко, брашно, со, прашак за пециво и арому ваниле.
Загрејати науљен калуп и када је добро угрејан, сипати 2-3 кашике теста у калуп или мањом кутлачом. Пећи док се не упали светло на апарату или док не порумени. Када је печено, тесто се само одваја од калупа.
Савети и предлози:
Чувајте галете у пластичној или стакленој кутији са поклопцем и тако ће вам дуже остати свеже.
Можете их комбиновати са свежим или сувим воћем, џемом, слатком павлаком, кремовима, еурокремом или орашастим плодовима.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.