Једноставан рецепт за чорбу од броколија. Можете је јести и као оброк и као ужину.
Састојци:
- 300 грама броколија
- 1 велика шаргарепа
- 2 мала кромпира
- 1/2 шоље павлаке за кување
- прстохват бибера и соли
- црни и бели лук
- 10 грама сецканих бадема, индијских орашчића или лешника
Припрема:
Огулите и исецкајте кромпир и шаргарепу. Ставите их у кључалу воду и кувајте док не постану средње мекане. Броколи оперите, исеците на ситно, па додајте у кромпир и шаргарепу и наставите да кувате док поврће не омекша. Процедите поврће и ставите у блендер. Посолите и побиберите по жељи, а по жељи можете додати и бели или црни лук, па све добро измешати. Измиксано поврће вратите у шерпу и додајте павлаку за кување и мешајте неколико минута, док се не сједини и згусне. После тога сипајте у чиније и поспите сецканим бадемима (индијски орах или лешник) или першуном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.