Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Фенси торта са малинама

Лиснате коре, укусна крема и освежавајуће воће савршен су пар, а све ово је комбиновано у рецепту испод. Иако изгледа компликовано, припрема је брза и једноставна, па може свако, без обзира да ли има искуства у кухињи или не.
Фото: Pixabay/Monfocus
Састојци:
За крему:
  • 400 милилитара млека
  • 150 грама шећера
  • 5 жуманца
  • 7 листова желатина
  • 250 милилитара слатке павлаке
За желе од малине:
  • 250 грама малина
  • сок од пола лимуна
  • 4 кашике шећера
  • 7 листова желатина
За коре:

Паковање смрзнутог лиснатог теста или два паковања свежег лиснатог теста

Додатно:
  • 200 мл павлаке за шлаг
Припрема:

Припремите крему. Припремите желатин према упутствима на паковању. Ставите млеко на ватру и сачекајте да прокључа. У посебној посуди помешајте жуманца и шећер док не добијете пенасту текстуру. У смесу са жуманцима и шећером ставити прокувано млеко, па вратити у посуду у којој се кувало млеко. Кувајте крему пет минута. У готов крем додајте добро оцеђен желатин и мешајте док се желатин не раствори. Преко креме ставити провидну фолију и ставити у фрижидер да се потпуно охлади. У охлађени крем умешајте претходно измиксани шлаг. Припремите желе од малине. Помешајте малине, лимунов сок и шећер и кратко прокувајте. У међувремену припремите желатин према упутству на паковању. Када желатин набубри, склоните малине са ватре и додајте им желатин. Оставите их са стране да се мало охладе. Припремите лиснате коре. Ако користите смрзнуто лиснато тесто, одмрзните га претходне ноћи. У паковању се обично налазе два комада теста, сваки развуците и изрежите два једнака круга са прстеном калупа. Један круг оставите цео, а други исеците на осам кришки, као да сечете торту. Обрнуту страну плеха обложити папиром за печење и на њу ставити кору. На кору ставите други комад масног папира и прекријте другим плехом. Тако ће коре остати танке и хрскаве. Пеците коре на 200 степени око 15 минута. Од 200 мл шлага припремите шлаг. Сложите торту. На доњу кору ставите желе од малина, на врх жути крем, затим умућену слатку павлаку и на крају поређајте кришке лиснатог теста. Охладите најмање сат времена пре резања.

Пријатно!

Ovo voće morate jesti što češće!

Преузмите андроид апликацију.