Једноставни колачи који не захтевају много труда и не одузимају много времена савршени су за лето. Торта са кремом од гриза и ваниле је кремаста и укусна и заиста освежава када се охлади.
Састојци:
- 600 милилитара млека
- 80 грама гриза
- 5 кашика шећера
- 2 кашике какаоа
- 65 г чоколаде за кување
За крему:
- 600 милилитра млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 100 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 грама путер
Припрема:
Припремите базу. Помешајте све суве састојке и полако их додајте у кључало млеко. Кувајте на тихој ватри док се смеса не згусне. Склоните са ватре и додајте чоколаду и мешајте док се чоколада не отопи. Калуп пречника 20 центиметара исперите хладном водом, сипајте смесу и оставите на собној температури. Припремите крему. Пудинг и шећер помешати са мало млека, а остатак млека прокувати. Када млеко проври, додајте пудинг. Скувани пудинг прекријте провидном фолијом да не буде кора, па охладите на собној температури. Додајте путер и све добро промешајте. Крем премажите подлогом од гриза и ставите у фрижидер, најбоље преко ноћи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.