Домаћи сладолед је увек боља опција и за децу и за одрасле.
Састојци:
- 1 чаша павлаке
- чаша 1,5 дл шећера, може и мање
- 1 шлаг
- 2 дцл млека
- 1 кесица ванилин шећера
- воће и количина по избору брескве, банане, малине, купине, боровнице
Припрема:
Ставите павлаку у посуду, додајте шећер. Добро промешајте да се шећер раствори. Затим у другој посуди умутити шлаг чврсто према упутству на кесици. Воће ситно исецкајте, па штапним миксером још мало самељите један део, а затим промешајте тако да добијете оба комада воћа и исецкано воће у једном. У мешавину павлаке и шећера додајте воће и све још мало промешајте. Може се радити ручно или ручно. На крају се у мешавину воћа, павлаке и шећера додаје чврсто умућен шлаг и све се још једном добро измеша. Смеша се сипа у посуду и ставља у замрзивач, најбоље преко ноћи. Када се сладолед стврдне, можете га послужити.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.