Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћи ликер од вишања

Не постоји ништа финије што човек може да попије после ручка (или уз кафу) од домаћег ликера од вишања. А како је припрема једноставна, а рецепт има само пар састојака, нема разлога да свако не направи пар литара овог напитка од домаћих вишања.
Фото: Pixabay/Michael-T

Састојци:

  • 2 килограма вишања
  • 1,5 килограм шећера
  • 1 литар ракије
  • 1 лимун 
Припрема:

Оперите вишања и очистите их од коштица (постоји мали апарат са којим посао иде много брже, а може се наћи у великим трговачким ланцима). Ако већ немате теглу и треба да је купите, узмите велику са широким грлом да бисте лакше ставили све састојке у њу и касније их извадили из ње. Оперите теглу и ставите у њу опране трешње без коштица. Додајте шећер и лимун исечен на кришке. На крају додајте ракију. Све мало промешати. Покријте теглу фолијом и добро затворите. Ставите на тамно и хладно место да одстоји најмање 40 дана. Повремено протресите боцу. Након што су вишње сазреле, сипајте течност у веће посуде. Вишње и лимун ставите у газу и добро оцедите. Све још једном промешати. Стаклене флаше оперите и сипајте вишњу у флаше помоћу левка. Чврсто затворите чепом.

Уживајте!

12 razloga da jedete višnje

Преузмите андроид апликацију.