Крутони су прво што нам падне на памет када имамо вишак хлеба који је почео да се суши. Припрема је готова за 5 минута, а као резултат ћете имати чипс који је савршен додатак супама и салатама.
Састојци:
- 400 грама старог хлеба
- 50 грама растопљеног путера
- ½ кашичице соли
- ¼ кашичице белог лука у праху
- ¼ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашика ренданог пармезана
Припрема:
Зачините хлеб. Загрејте рерну на 180 степени. Хлеб исећи на коцкице и пребацити у чинију. Зачините, поспите пармезаном и прелијте отопљеним путером. Добро промешајте да се све коцкице хлеба прекрију. Обложите плех папиром за печење и на њега распоредите хлеб у равном слоју. Одвојите коцке хлеба тако да се не додирују. Ставите плех у рерну и пеците 5 минута. Извадите из рерне, промешајте и пеците још 5 минута. Извадите плех, оставите крутоне да се охладе и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.