Замислите сваки залогај хрскавог помфрита, сочни хамбургер или сендвич преливен овим домаћим сосом. Направите сами свој кечап и заборавите на куповни.
Састојци:
- 5 килограма свежег парадајза
- пола килограма лука
- пола килограма црвене паприке
- четири чена белог лука
- пола литра јабуковог сирћета
- две шоље шећера
- једна кашичица свеже млевеног бибера
- две кашике морске соли
Припрема:
Прво огулите и очистите парадајз, уклоните семенке и исецкајте га на веће комаде. Затим ољуштите лук и бибер и такође их исецкајте. Ситно исецкати бели лук. Помешајте све састојке у великом лонцу и кувајте на средњој ватри до кључања. Затим смањите ватру и кувајте још десетак минута, док поврће не омекша, повремено мешајући. Скините са ватре и све миксером мешајте док не добијете глатку смесу. Вратите лонац на ватру и уз стално мешање кувајте на средњој ватри док се смеса не згусне. Овај процес може трајати око два сата. Да бисте проверили да ли је ваш кечап готов, ставите кашику смесе на тањир. Ако се смеша не проспе, ваш кечап је спреман. Сипајте у стерилисане тегле. Стерилизујте тегле тако што ћете их кувати у води десет минута. Оставите да се охлади и чувајте на хладном и сувом месту. Уживајте у сваком залогају овог домаћег кечапа који ће сваки оброк учинити незаборавним искуством.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.