Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћи хлеб који се не меси

Рецепт који ћете сигурно поновити.
Фото: Pixabay/ponce_photography
Састојци:
  •  420 грама пшеничног брашна
  • 400 милилитара млаке воде
  • 2 кашичице морске соли
  • 2 кашичице инстант квасца у праху
Припрема:

У великој чинији помешајте суве састојке: брашно, морску со и инстант квасац. Сипајте топлу воду у брашно и мешајте састојке док се не сједине. Тесто ће бити влажно. Покријте тесто памучном крпом и оставите да се диже око два сата. Када то време истекне, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса и унутра ставите покривену тепсију. Побрашните велики комад папира за печење и пребаците тесто на њега. Обликујте лопту. Горњи део теста исеците ножем на пар места. Тесто са папиром ставите у загрејану посуду и поклопљено ставите у рерну на 35 минута. Затим отворите поклопац и пеците хлеб још 10 минута док кора не добије лепу златно браон боју. Пустите да се хлеб потпуно охлади или најмање 30 минута пре резања.

Пријатно!

Naučite male trikove i izbegavajte najčešće greške u kuvanju

Преузмите андроид апликацију.