Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћи хлеб који деца обожавају

Посебан је ужитак у свежем топлом хлебу у хладним јутрима. Хлеб је неизоставан део јеловника многих породица и многи га купују у продавницама и пекарама. Као што превише било чега није добро, тако ни превише хлеба, посебно оног од белог брашна и превише квасца, није добро за наше здравље.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 500 грама црног брашна од целог зрна
  • сусам, лан (светли и тамни) и чиа семенке
  • 2 кашичице соли
  • 1 кесица сувог квасца
  • мало шећера
  • 280-300 милилитра млаке воде
Припрема:

Помешати све састојке и замесити средње тврдо тесто са млаком водом. Оставите да се диже на топлом месту око сат времена. Затим кратко промешајте и ставите у претходно побрашњену чинију да надође још пола сата. Хлеб ставите у калуп обложен папиром за печење и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 45-55 минута.

Пријатно!

Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!

Преузмите андроид апликацију.