Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћи гирос са тортиљама из тигања

Да ли је уопште могуће да неко није пробао и заувек заволео грчки гирос? Наравно да у кућној изведби то никада не може да буде то, али ово је дефинитивно најприближније чему се може доћи.
Фото: Pixabay/djpresc16

За тортиље:

  • 450 грама брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашика квасац
  • 60 грама истопљен маргарина
  • 250 милилитара топле воде

За пуњење:

  • 1 пилеће бело месо
  • 2 кашике сенфа
  • 1 кашичица сувог биљног зачина
  • 1 кашичица оригана
  • 1 кашичица бибера
  • 2 кашике урнебес салате
  • 1 мања главица црног лука
  • мало помфрита
  • 1 главица зелене салате
  • 2 парадајза
Припрема:

У одговарајућу посуду ставити квасац, шећер, воду и кашику брашна да надође. Након тога додати све остале састојке и умесити тесто, прекрити крпом и оставити још једно 30 минута. Од теста правити мање лоптице и развући оклагијом величине колики вам је и тигањ. Тигањ загрејати и на њега пећи тортиље, прво са једне стране па окренути са друге.
Пилеће бело месо исеците на шницле, уваљајте у сенф и поспите сувим биљним зачином, бибером и ориганом. Оставите да одстоји у фрижидер око 30 минута. Након тога пилетину испржите на уљу док не омекша, охладите и исеците на тање комадиће. Тотриље по укусу можете премазати урнебес салатом. Помешајте пилетину са ситно исецканим црним луком, зеленом салатом и ситно исецканим парадајзом, ставите преко тортиље и додајте помфрит.

Пријатно!

Recept dana: Grčki tradicionalni božićni kolači – Melomakarona

Преузмите андроид апликацију.