Тоблероне чоколада је специфична и по изгледу и по комбинацији састојака. Док једемо укусну чоколаду осећамо хрскаве лешнике, али и комадиће карамелизованог меда који ову чоколаду чине посебном. Да ли знате да можете лако направити сличну чоколаду код куће?
Састојци:
- 300 грама чоколаде
- 300 грама лешника
- 3 јаја
- 300 грама путера
- 300 грама кекса
- 300 грама шећера
Припрема:
Карамелизовати 200 грама шећера и у карамел умешати 200 грама пржених лешника. Промешати и ставити на подмазан тањир и оставити да се охлади. Остатак шећера умутити са јајима. Посебно умутити путер и сјединити са јајима, додати отопљену чоколаду и 100 грама млевених лешника. Карамел од лешника ситно исецкати и умешати у смесу, па додати млевени кекс. Масу добро промешати да се све лепо сједини и сипати у калупе. Оставите у фрижидеру да се стегне.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.