Одличан предлог за доручак код куће, али и за понети.

Састојци:
- 200 милилитара млека
- 50 грама омекшаног путера
- 440 грама брашна
- 1 кесица сувог квасца
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 цело јаје и 1 беланце
- 1,5 кашичице соли
- 1 кашичица шећера
- 150 грама сира
- першун по укусу
За премазивање:
- 1 жуманце, мало млека и семенке по жељи
Припрема:
Загрејте млеко и путер да буду млаки. Брашно помешати са сувим састојцима, додати млечну мешавину као и јаје и беланце и измешати. Оставите да одстоји 30 минута. Сир изгњечите, додајте ситно сецкани першун и добро промешајте. Припремите плех обложен папиром за печење. Ставите тесто на побрашњену површину и поделите на 12 једнаких делова. Сваки део развуците и у средину ставите 1-2 кашике фила. Уролајте, савијте у круг и затворите крајеве. Оставите их да одмарају око 20 минута. Укључите рерну да се загреје на 200 степени. Пецива премажите мешавином жуманца и млека, поспите их семенкама и пеците око 25 минута.
Пријатно!
Tibetanski recept star 2.000 godina, protiv triglicerida i holesterola – dozvoljen dva puta godišnje
Преузмите андроид апликацију.