Најчешће их користимо за тирамису или разне колаче, али пишкоте су укусан колачић који се може јести и самостално. У наставку ћете наћи најлакши и најбржи рецепт за домаће пишкоте.

Састојци:
- 2 јаја
- 6 даг шећера
- 5 даг оштрог брашна
- 3 даг скробног брашна
- 1 ванилин шећер
- 1 мала кашичица прашка за пециво
Припрема:
Одвојите жуманца од беланаца. Умутите жуманца док не постану пенасто, па полако додајте половину припремљене количине шећера (3 даг) и ванилин шећер.
Умутити миксером беланца док се не стегне и почну да се пенасто претварају у снег. Наставите да мутите и додајте другу половину шећера (3 даг) у неколико серија. На крају ћете добити чврст снег.
Беланца полако умешајте у жуманца. Помешајте вишенаменско брашно, скробно брашно и прашак за пециво у посуди и просијте кроз сито у мешавину жуманца и беланаца. Полако сједините све састојке лаганим мешањем.
Плех обложити масним папиром. Припремите кесу за украшавање торти (силиконску или једнократну), а ако је немате, можете користити обичну кесу за замрзивач са једним одсеченим врхом. Рупа на врху не би требало да буде шира од врха вашег палца.
Припремљену смесу ставите у кесу и од ње обликујте колаче. Изаберите величину колачића, али пазите да оставите довољно простора између сваког од њих јер ће се током печења дићи и ширити.
Ставите плех у рерну загрејану на 170 степени и пеците док кекси не добију златножуту боју, око 10 минута. Када изађу из рерне, и даље ће бити мало мекани на додир, али ће се након хлађења стврднути и постати хрскави баш као кексићи из продавнице.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.