Домаће кисело осим што је веома укусно и незаменљив је прилог за многа јела, као што су пите, проје или сармице од зеља, изузетно је здраво и пуно пробиотика који повољно утичу на ваш стомак.
Састојци:
- 2 литре пуномасног млека
- 1 чаша пуномасне павлаке
Припрема:
Млеко прокувати и оставити да кува на лаганој ватри 10 минута. Водите рачуна да шерпа буде са дебелим дном да вам не загори. Након тога склонити са рингле да се прохлади, али да остане топло. Одвојите пола шоље и умутите са павлаком да добијете ређу смесу. Сипајте у шерпу са још увек топлим млеком и добро сједините. Покријте одозго, можете и пријањајућом фолијом и ставите на неко топло место да преноћи, најбоље уз пећ или радијатор. Уколико вам се ујутру одвојио вишак сурутке на врху, не склањајте сјединиће се када одлежи у фрижидеру. Када се млеко укисели, обавезно пребаците у фрижидер.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.