Домаћи специјалитет без којег се не може замислити ручак нашој земљи.
Састојци:
- цело пиле
- зелен (шаргарепа, першун, пашканат, целер)
- 1 жуманце
- кисела павлака
- сок од лимуна
- суви биљни зачин, бибер
Припрема:
У шерпи скувајте поврће и пиле. Кад је месо скувано извадимопиле из супе (али воду не проспипајте) и издвојимо месо од костију, одстранимо и кожицу, а потом исецкамо на ситне коцкице. Извадити и поврће из супе и исецкати што ситније. У бистру супу вратимо сецкано месо и поврће. Зачинимо са доста зачина, бибера и додамо мало киселе павлаке, жуманце и сок од лимуна. Можете додати кнедле или резанце. Крчкамо још мало и супа је спремна.
Пријатно!
Vratite energiju i regulišite varanje: Pet razloga zbog kojih je dobro jesti banane
Преузмите андроид апликацију.