Ne kupujte podlogu za picu, imamo super recept! Nadev je stvar vaše kreacije
Recepata za picu danas ima koliko i ljudi na svetu.
Svako može da pripremi ovu italijansku deliciju, samo treba svojoj mašti da pridruži ono što ima u frižideru.
Da, jeste poreklom iz Italije, ali ona je danas jelo čitavog sveta, omiljena na svim meridijanima, pa i kod nas.
Ona je društveno jelo jer okuplja ljude koji vole da dele picu.
Neko voli tzv. uličarku, na parče, a neko originalnu picu koju sprema pica-majstor.
Ali svi vole i onu koja nastaje u njihom domu.
Ovo testo je odlično, nadev birajte po želji.
Za jednu picu prečnika 32 centimetra potrebno vam je oko 280 grama testa, pa ovu meru možete da pripremite i da pravite picu i dve-tri večeri.
Prvo i osnovno pravilo za nadev: na picu nikada ne stavljajte kečap.
Sastojci za testo
1 kg brašna (najbolje meko brašno tip 00)
1 kesica praška za pecivo
400 ml jogurta
200 ml mleka
3 jajeta
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za nadev:
250 ml paradajz-pelata
400 g kačkavalja (gauda ili mocarela, ili kombinovano)
250 g pečuraka
250 g šunke (bilo kog delikatesa)
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika
1 svež paradajz
100 g crnih maslina
grančica ruzmarina
origano
Priprema
1. U činiji pomešaje sve sastojke za testo.
2. Kada se sastojci sjedine, izvadite testo iz činije i mesite ga dok ne postane kompaktno.
3. Vratite testo u činiju, pokrijte ga krpom i ostavite u frižideru tri sata.
4. Od celokupnog testa izdvojite komad prečnika 5‒7 cm (za porodičnu veličinu) i razvijte ga oklagijom.
5. Kačkavalj izrendajte, a pečurke iseckajte.
6. Na razvučeno testo stavite pelat, kačkavalj i ostale sastojke.
7. Stavite koru u pleh, a zatim u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok testo ne porumeni (oko sedam minuta, zavisno od jačine rerne).
Savet plus: Od ovog testa možete da spremate i slane kiflice sa sirom ili slatke sa eurokremom za doručak.
Prijatno!