Гранола у комбинацији са кефиром или јогуртом је одличан оброк за почетак дана јер са овом порцијом житарица покривате скоро 1/3 дневног уноса влакана, а знамо да цревна флора воли разноврсност и влакна.
Састојци:
- 220 грама овсених пахуљица
- 40 грама листова кокоса
- 140 грама бадема
- 35 грама ланених семенки
- 35 грама семенки сунцокрета
- 35 грама семенки бундеве
- 35 грама семенки сусама
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашичица цимета
- 1 кашичица ораха
- 1 кашичица екстракта природне ваниле
- 2 кашике пасте од урме
- 4 кашичице ђумбира у праху
- 50 грама гоји бобица (или сувог грожђа)
- 90 грама ситно сецканих сувих смокава
- 110 грама ситно сецканих сувих кајсија
Припрема:
Загрејте рерну на 150 степени. У великој посуди помешајте овсене пахуљице, кокос, бадеме и семенке. У малој посуди помешајте маслиново уље, цимет, ђумбир, мушкатни орашчић, екстракт ваниле и пасту од урме. Добро промешајте и додајте сувим састојцима. У плех ставите папир за печење. Ставите смесу и пеците 10 минута или док не порумени. Обратите пажњу на снагу пећнице. Повремено мешајте. Извадите из рерне и додајте гоји бобице, сецкане суве смокве и кајсије. Уверите се да се све добро охлади пре него што одложите у теглу или кутију.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.