Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћа гранола

Гранола у комбинацији са кефиром или јогуртом је одличан оброк за почетак дана јер са овом порцијом житарица покривате скоро 1/3 дневног уноса влакана, а знамо да цревна флора воли разноврсност и влакна.
Фото: Pixabay/GorilaCreativo
Састојци:
  • 220 грама овсених пахуљица
  • 40 грама листова кокоса
  • 140 грама бадема
  • 35 грама ланених семенки
  • 35 грама семенки сунцокрета
  • 35 грама семенки бундеве
  • 35 грама семенки сусама 
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашичица цимета
  • 1 кашичица ораха
  • 1 кашичица екстракта природне ваниле 
  • 2 кашике пасте од урме
  • 4 кашичице ђумбира у праху
  • 50 грама гоји бобица (или сувог грожђа)
  • 90 грама ситно сецканих сувих смокава
  • 110 грама ситно сецканих сувих кајсија
Припрема:

Загрејте рерну на 150 степени. У великој посуди помешајте овсене пахуљице, кокос, бадеме и семенке. У малој посуди помешајте маслиново уље, цимет, ђумбир, мушкатни орашчић, екстракт ваниле и пасту од урме. Добро промешајте и додајте сувим састојцима. У плех ставите папир за печење. Ставите смесу и пеците 10 минута или док не порумени. Обратите пажњу на снагу пећнице. Повремено мешајте. Извадите из рерне и додајте гоји бобице, сецкане суве смокве и кајсије. Уверите се да се све добро охлади пре него што одложите у теглу или кутију. 

Пријатно!

Jedite češće kupus, jako je hranjiv i lagan je za pripremu

Преузмите андроид апликацију.