Укус ове домаће алве са орашастим плодовима нема ништа заједнично са оном коју продају у продавницама.
Састојци:
- 100 грама оштрог брашна
- 2 кашике маргарина
- 2 кашике гриза
- 2 кашике сувог грожђа
- 5 кашика шећера
- 2 кашике сецканих ораха
- 2 кашике бадема
- кокосово брашно за посипање
Припрема:
Брашно ставити у шерпицу и кувати на лаганој ватри уз непрестано мешање (немојте у брашно додавати маргарин или било шта друго). Пећи брашно полако док недобије браон боју. Пећено брашно просејати. У другоој шерпици отопити маргарин и додати брашно, полако дадавати шећер, гриз, суво грожђе, и на крају сецкане орахе. У смесу додавати воду коју смо претходно заграјали (око пола литре). Воду додавати полако мешајући јер алва брзо упија. Алву добро промешајте. Из шерпице је пребаците на даску и обликујте. Пустити да се мало прохлади и сећи по жељи. поспите на крају још мало са сецканим орасима, сувим грожђем или кокосом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.