Млечни десерт је један од оних колача без печења. За припрему је потребно само 25 минута. Благог је укуса, па се препоручује да га допуните ренданом чоколадом.
Састојци:
- 10 комада кекса са путером
- 520 милилитара млека
- 180 грама шећера
- један ванилин шећер
- пет жуманаца
- 18 листова желатина или 30 грама млевеног желатина
- хладна вода за желатин
- 450 грама грчког јогурта или павлаке
За декорацију:
- рендана чоколада
Припрема:
У чинију са жуманцима додајте шећер и ванилин шећер. Све мутите док смеса не постане пенаста. Сипајте смешу у шерпу и сипајте млеко. Након тога потребно је загревати на лаганој ватри уз стално мешање док не проври. Када проври склонити са ватре. Листове желатина потопите у воду и оставите да набубри према упутству на паковању. Када набубри, извадите из воде, мало оцедите и додајте у смесу са млеком и жуманцима. Мешајте док се желатин не раствори, а затим оставите да се смеша охлади на собну температуру. На крају додати грчки јогурт или павлаку и све добро измешати. Смесу сипајте у плех или калуп обложен папиром и одозго распоредите бисквит. Торту је потребно хладити најмање четири сата, а најбоље је оставити у фрижидеру преко ноћи. Охлађени колач извадити из калупа и пажљиво одвојити папир за печење. Одозго украсите ренданом чоколадом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.