Фин, мирисни десерт са шљивама и кардамомом.
Састојци:
- 200 грама брашна
- 100 грама овсене каше
- 150 грама шећера
- 1 кашичица цимета
- корица лимуна или поморанџе
- прстохват соли
- 100 грама путера
- 1 килограм зрелих шљива
- 1 кашичица кардамома
Припрема:
Од шљива очистите коштице, преполовите и ставите у посуду за печење (мало дубљу), помешајте шећер са смесом и поспите преко шљива и поспите кардамомом у праху. У чинију ставите брашно, шећер, цимет, овсене пахуљице, корицу лимуна или поморанџе, додајте путер и све лагано истрљајте руком да направите мрвице, када је готово поспите шљиве да све буде покривено и да нема рупа (ако није покривено па онда понестане сока) и пеците на 200 степени око 30-35 минута док кора не добије лепу браон боју. Када је готово, додајте сладолед и уживајте у мирисном десерту.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.