Ћуфте са рикота сиром су укусна и сочна верзија „обичних“ ћуфти.
Рикота им даје кремасту и деликатну текстуру, чинећи их лакшим од класичних „ћуфти“, а укус им је одличан. Можете их направити са млевеном ћуретином, говедином, свињетином или комбинацијом меса по избору.
Ћуфте са рикотом се пеку у рерни, а затим угасе у фини густи парадајз сос. Такође можете да користите сос из продавнице и уштедите двадесетак минута. Послужите ћуфте са рикотом са било којим прилогом који волите – само зеленом салатом, кромпиром и тестенином. Количина састојака у овом рецепту довољна је за 4 издашне порције.
Састојци:
- 450 г ћурећег или јунећег млевеног меса
- 125 г рикота сира
- 60 г пармезана
- 30 г панко мрвица
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице мешавине италијанских или медитеранских зачина
- маслиново уље, за подмазивање плеха
- 800 мл готовог парадајз соса (може и купити)
- 15 г презле
- 30 г пармезана
- 2 кашичице маслиновог уља
- 1 кашичица першуна, ситно исецканог
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Помешати све састојке за ћуфте и формирати око 20 малих ћуфти. Посуду за печење намажите маслиновим уљем и поређајте ћуфте. Пеците 20-25 минута у средини рерне. Пажљиво одвојите кнедле од листа ако су загореле. Не искључујте пећницу. Готов парадајз сос сипајте у посуду за рерну са ћуфтама и добро промешајте. Помешајте панко мрвице, пармезан, 2 кашичице маслиновог уља и першун у малој чинији. Припремљеном смесом поспите ћуфте у сосу. Вратите посуду у рерну на 5-7 минута. Укључите вентилатор и пеците још 2-3 минута док мрвице не постану хрскаве. Послужите топло и уживајте.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.