Ако волите чоколадне торте и колачиће, али не желите компликоване рецепте, онда би требало да испробате црну торту. Трик да га олакшате је да од једне смесе добијете два слоја.

Састојци:
- 9 јаја
- 200 грама шећера у праху
- 300 грама путера
- 150 грама млевених ораха
- четири кашике какаоа
- 200 грама црне чоколаде
- 200 милилитара слатке павлаке
Припрема:
За почетак, одвојите жуманца од беланаца. Додајте шећер у посуду са жуманцима и мутите док не постане пенасто. Затим умутите путер и додајте га смеси жуманаца и шећера и такође кратко умутите.
Додајте млевене орахе и какао и промешајте. Отопите чоколаду на лаганој ватри, па додајте у смесу и добро промешајте. У другој посуди умутите беланца док не постану чврста и додајте у смесу. Све састојке помешајте ручно тако да се појаве мехурићи.
Подмажите калуп и сипајте половину смесе. Пеците у загрејаној рерни на 185 степени 40 минута. Остатак смесе оставите у фрижидеру.
Када је бисквит печен, охладите га и пребаците на сталак за торте. Ставите обруч око бисквита, а затим додајте остатак смесе. Преко смесе додајте шлаг. На крају, добро охладите пре сервирања.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.