Вргањи садрже посебан молекул који се претвара у витамин Д, због чега их треба јести посебно зими, када има мање сунчеве светлости. Пролеће је стигло, али како нема пуно сунчеве светлости скувајте себи чорбицу и надокнадите витамин Д.
Састојци:
- 500 грама очишћених вргања
- пола лука
- 2 чена белог лука
- пуна кашика исечене суве сланине
- мало црвене паприке
- мало уља
- 2 средња кромпира
- 1 чаша белог вина
- со
- бибер
- ловоров лист
Припрема:
На уљу пропржити ситно исецкан црни лук и сланину, па додати кромпир исечен на коцкице. Нежно динстајте састојке на ватри док кромпир не добије стакласт изглед. Зачините црвеном паприком и вином. Мешајте док алкохол мало не испари, па додајте печурке, изгњечени бели лук, со, бибер, ловоров лист и воду док не покрије све састојке. Кувајте супу док кромпир не омекша.
Пријатно!
Zašto je kuvanje odlična terapija za parove? Unosi jednu važnu komponentu
Преузмите андроид апликацију.