Идеална за хладне и тмурне дане, загрејаће вас и заситити као ништа друго. И што је најбоље од свега, има само девет грама угљених хидрата по порцији.
Састојци:
- 800 милилитара биљног темељца
- 500 грама млевеног меса
- 225 грама крем сира
- 200 грама павлаке
- ½ лука
- 1 празилук
- 1 прстохват мушкатног орашчића
- со
- бибер
- мало путера или уља за динстање
Припрема:
Очистите и ситно исецкајте лук. Празилук исеците на танке траке и обе оставите са стране. У већој шерпи динстајте млевено месо на мало путера или уља 6-8 минута док не буде више ружичасто. У млевено месо додати лук и празилук и динстати још 5 минута. Додајте темељац у шерпу и оставите да се све крчка око 10 минута. Умешајте сир, павлаку и зачине. Затим још једном кратко прокувајте супу и послужите је топлу. Одвојите довољно времена да исперите млевено месо док не постане мрвљиво. Тек тада може заиста развити свој укус и касније га пренети у супу. Што је већи лонац или тигањ, млевено месо ће бити хрскавије. Чорбу од млевеног меса, сира и празилука можете лако замрзнути.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.