Љубитељи чоколаде ће обожавати овај рецепт за колач, веома је сочан и мекан. Да бисте га направили, не морате имати много посластичарског знања, нити било какве посебне састојке. За целу припрему биће вам потребно око 45 минута.
Састојци:
- 350 грама шећера
- 240 грама брашна
- 240 милилитра воде
- 125 милилитра биљног уља
- 125 милилитра млаћенице
- 115 грама путера
- 100 грама црне чоколаде
- 3 јаја
- 3 кашике незаслађеног какао праха
- 1,5 кашичице екстракта ваниле
- 1 кашичица прашка за пециво
- ½ кашичице соде бикарбоне
Састојци за глазуру:
- 400 грама шећера у праху
- 115 грама путера
- 100 милилитра млаћенице
- 3 кашике какао праха
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и шећер у великој посуди и оставите на страну. У посебној посуди умутите јаја и помешајте са млаћеником и екстрактом ваниле. Остави на страну. У посебном лонцу отопите путер и чоколаду. У смешу додајте воду и уље. Отопљену чоколаду помешати са брашном и све помешати са мешавином јаја и млаћенице. Добијену смесу пребаците у претходно подмазан плех за торте. Пеците колач у загрејаној рерни око 35 до 40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач печен пре него што га извадите из рерне. Оставите да се колач потпуно охлади пре него што га намажете глазуром од шећера у праху, млаћенице, екстракта ваниле, какао праха и растопљеног путера. Исеците колач на коцкице и послужите.
Пријатно!
Trik pomoću kojeg možete ustanoviti da li su jaja zaista sveža
Преузмите андроид апликацију.