Иако је торте печене у рерни готово немогуће замислити без брашна, ова чоколадна торта одушевиће све љубитеље чоколаде од првог залогаја.
Састојци:
- 150 грама путера
- шест јаја
- 300 грама црне чоколаде
- 200 грама шећера
- 30 грама какаоа
- једна кашичица соли
- екстракт ваниле или рум
Припрема:
Прво загрејте рерну на 180 степени. Затим подмажите или обложите калуп за торту папиром за печење. Чоколаду и путер пажљиво отопите у посуди на лаганој ватри. Када се састојци сједине, склоните их са шпорета. Затим одвојите жуманца од беланаца у две веће чиније. У жуманца додати какао, со, 100 грама шећера и жељени екстракт. Умутити састојке миксером, па додати мешавину чоколаде и путера и поново умутити. У другој посуди умутити миксером такозвани снег од беланаца, постепено додавајући остатак шећера. Када сте од беланаца добили чврст снег, пажљиво га пребаците у смесу са осталим састојцима и лагано мешајте док не добијете уједначену смесу. Готову смесу сипајте у калуп и пеците око 30 минута на 180 степени. Када површина торте добије корицу, проверите чачкалицом да ли је колач печен. Ако је чачкалица сува и чиста након провере, ваш колач је спреман.
Пријатно!
Energetske bombe koje treba da unesete u organizam odmah nakon buđenja!
Преузмите андроид апликацију.