Кремасти чоколадни десерт је увек добра идеја.
Састојци:
- 150 грама отопљеног маргарина
- 150 грама плазма кекса смрвљеног у блендеру
- 1 табла чоколаде за кување, сецкане на комадиће
- 350 милилитара слатке павлаке
- 1 екстракт ваниле
- 1 кесица шлага
- чоколадне мрвице за украшавање
Припрема:
Припремите подлогу за питу тако што ћеш помешати отопљени маслац и мрвљени кекс. Смесу прстима утисните и распоредите у округли калуп. Чоколаду и пуномасну павлаку за шлаг помешајте у посуди, па је ставите у микроталасну на два минута (можете загрејати павлаку на шпорету, а затим ставити комадиће чоколаде да се отопе). Додајте екстракт ваниле. Ставите са стране да се охлади. Када се ганаш охлади, мутите га миксером бар три–четири минута. Чоколадну смесу затим распоредите по подлози од кекса и оставите у фрижидеру бар два–три сата док се стисне. Када сте спремни да послужите чоколадну питу, на врх нанеси лагано умућену павлаку и украсите је чоколадним мрвицама или шећереом у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.